Turisticke Informacije

 

Na ovoj stranici mozete videti neke od razloga zbog kojih treba posetiti nas grad i odsesti u nasem hotelu .

 Grad Kraljevo je jedinstven u srbiji po unikatnom centru grada i samom setalistu. Sve osmiljeno u vidu koncentričnih kruznica i ulica koje se raskrscu pod pravim uglovima odaje osecaj ugodnosti i zadovoljstva na putu ka savrsenstvu. Glavna ulica, odnosno setaliste koje spomenik u centru deli na dva dela je u kompletu sačuvano od davnina i krase ga objekti najmodernije arhitekture sa početka proslog veka.

 

Vise informacija

  

 

 

U turistickom centru "Dobre vode", nalaze se dve ski staze duzine 300 m za pocetnike i decu, sa dva ski lifta. Na 150 m od hotela nalazi se zicara duzine 1.150 m i ski stazom duzine 1.400 m. Postoji pet obelezenih staza za smucarsko trcanje, razlicite duzine i nagiba a takoe i manja, 30-metarska skakaonica. Mikroklima i cist vazduh, zahvaljujuci prostranim sumama Goca povoljno uticu na anemicne osobe, jacanje metabolizma i nervni sistem. Na Gocu se nalazi i "Rimsko groblje", mesto gde su sahranjivani Sasi, rudari koji su ovde vadili rudu i topili gvoze u vreme Nemanjica.

 

Vise informacija

az


 

 

 

 

Turisticka organizacija opstine Kraljevo u saradnji sa Kajak klubom Ibar iz Kraljeva tradicionalno organizuje turističko sportsku manifestaciju Veseli spust. Splavarenje od srednjevekovnog grada Magliča do Kraljeva jedinstvena je atrakcija u ovom delu Srbije koja poprima i medjunarodni karakter. Manifestacija je svake godine sve masovnija. Pored nas "lokal patriota" redovni učesnici spusta postali su i nasi prijatelji iz Beograda, Gornjeg Milanovca, Jagodine, Krusevca... A bogami i Makedonci ne izostaju. Svrha i ključ uspeha manifestacije je "dobar provod u prirodi". Sledece godine ocekujemo i Vas...

 

Vise informacija

az

  

 

 

ica je naselje Ibrom uzvodno od Kraljeva 4 Km. Poznato po manastiru u kojem je krunisano sedam srpskih kraljeva. icu je sagradio prvovencani srpski kralj Stevan i krunisan je u njoj 1217.god. Danas jedno od kljucnih mesta srpske kulture i religije, jedno od najbitnijih stvari za srpsku istoriju i autonomiju same drzave! Predivno mesto, okruzeno netaknutom prirodom pored kojeg protice reka Ibar i jos nekoliko potocica kraj kojih se nalaze divna izletista gde kraljevcani cesto kampuju i odlaze na porodicne izlete.

 

Vise informacija

az

 


Manastir Studenica je manastir Srpske pravoslavne crkve koji se nalazi 39 km od Kraljeva. Studenica je jedan od najvecih i najbogatijih manastira Srpske pravoslavne crkve.

Manastir je 1190. osnovao Stefan Nemanja. Utvrdeni zidovi manstira okruzuju dve crkve: Bogorodicnu crkvu i crkvu Svetog Joakima i Ane (Kraljeva crkva). Obe crkve su izgradene od belog mermera. Manastir je poznat po svojoj kolekciji fresaka iz 13. i 14. veka.

 

Vise informacija

az

 


U blizini Kraljeva se nalazi drugi autodrom za trke na kruznim stazama u celoj bivsoj SFRJ i danas jedini u Srbiji. Na autodromu Beranovac se tokom sezone odrzavaju takmicenja u auto i moto sportu u organizaciji Auto moto saveza srbije, auto moto drustva kraljeva i ostalih gradova u blizini kao i ostalih sportskih klubova. U blizini je i moto-kros staza Metikosi.

 

az